Sommarscen

Ett litet kulturellt tips så här i sommartider. Har flera vänner som är engagerade i Sommarscen Malmö så hade ju varit helt oförlåtligt av mig att inte pusha lite extra för detta. Sommarscen är ett återkommande event här i staden, har pågått sedan jag var barn nästa. Jag är säker på att det funnits i över tio år här i stan i alla fall. Eventet pågår hela sommaren och det är massor av aktiviteter, alla kan ju inte gå på allt såklart utan man har välkommen att titta in när det passar. Skådeplatserna för de olika föreställningarna år utspridda över ett stort antal scener över hela vår stad. Alla evenemang äger rum utomhus med himmeln som tak och allt deltagande är helt kostnadsfritt!

Det härliga med Sommarscen är att hela Malmö verkligen går samman för att få detta fantastiska evenemang att blomstra. Kulturarbetare, föreningsliv och professioner inom alla områden kommer alla med sitt bidrag för att sy ihop helheten. Arrangemanget innehåller teater såväl som film och konst och människorna bakom såväl som människorna som kommer och tittar är alla från en spridd bakgrund, etniskt, ekonomiskt såväl som kulturellt sett. Det finns något för alla helt enkelt, oavsett om man är vuxen, barn, eller var man kommer ifrån och så vidare.

Scenerna ligger alla centralt i Malmö och om du ska ta dig dit så gör det gärna på cykel. Vår stad är så vacker nu på sommaren och att cykla förhöjer ju bara upplevelsen, dessutom så gör du miljön en tjänst. Är inte cykel ett alternativ så är det så klart kollektivtransport som gäller! Pildamsteatern är sommaren mesta samlingsplats, har kan man njuta av vackra skådespel på scen såväl som i parkmiljön. I anslutning till teatern och Beijers park finns även en servering där Malmöborna kan samlas och umgås före, under och efter föreställningarna.

Programmet till sommaren hittar du här. Hoppas vi ses!

sol