Spa och massage med chiliolja

Vilken härlig helg, firade min födelsedag med vänner och flickvän. God mat och dryck och goda vänners sällskap, vad mer kan en tjej begära. Förutom supertrevlig umgänge så fick jag en gåva av Frida, vi ska gå på Spa tillsammans nästa vecka! Det är Sinnesro här i Malmö. Vi har varit på spa tillsammans tidigare men aldrig där så det ska bli intressant att prova på, många talat gott om detta ställe så jag känner mig förväntansfull.

Vi är inbokade på Chilimassage, låter spännande va…? Man blir helt enkelt masserad med chiliolja. Vad jag har förstått så ska chilin hjälpa till att öka cirkulationen i huden och rengöra den samtidigt som musklerna slappnar av. Jag är ett stort fan av att gå på spa, riktigt avslappnande och njutningsfullt. Ska samtidigt bli intressant att prova något nytt.

Frida och jag brukar massera varandra då och då, jag har själv gått en massagekurs och nu är även Frida upplärd så att vi kan ge varandra behaglig massage när vardagsstressen blir för hård. Vi brukar bara värma lite mandelolja i en skål i mikron till den blir lite varmare än kroppstemperaturen. Då blir den behaglig att ha på huden och lite mer lättarbetad. Man kan blanda i några droppar av någon eterisk olja för att få en angenäm doft i rummet, även om mandeloljan i sig själv luktar ganska gott.

Ett tips för den som är sugen på att börja massera hemma är också att testa ricinolja då den är mycket antibakteriell och antiinflammatorisk vilket gör den utmärkt att ha som massageolja (och även i håret). På så sätt verkar den för att ge friskare och bättre hud och läka små ojämnheter och skador. Dock så är ricinoljan trög i sin konsistens så blanda den gärna med någon mer lättflytande olja som tidigare nämnda mandeloljan eller till exempel jojobaolja.

massage